Deventer- De gemeente Deventer krijgt een openbaar kraanwatertappunt. Rachel Meertens uit Deventer heeft meegedaan aan een selfie-actie van drinkwaterbedrijf Vitens en zo voor de gemeente een tappunt gewonnen.

Vitens bestaat dit jaar 10 jaar in haar huidige vorm en viert dit door 100 kraanwater tappunten weg te geven. Door middel van een wedstrijd kon iedereen kans maken op een tappunt. Het tappunt wordt daarna geplaatst op een plek naar keuze; dit kan zijn in een park, natuurgebied, bij een sportvereniging, op een plein of in een winkelstraat. Het tappunt wordt voorzien van de naam van de winnaar en de gemeente.

Om het tappunt te winnen konden deelnemers tot eind september een selfie met kraanwater insturen die ze hadden gemaakt op een festival, in een café of restaurant en de selfie vervolgens uploaden op www.kraanwaterkaart.nl. Rachel Meertens in de gemeente Deventer heeft dat gedaan. In overleg met de gemeente wordt gekeken waar het tappunt geplaatst wordt.

Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond.

De actie was onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag’ campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater. Kijk voor alle winnaars van de selfie-actie op www.kraanwaterkaart.nl/winnaars.

Fotobijschrift: winnende foto Rachel Meertens (rechts)

Fotobijschrift: winnende foto Rachel Meertens (rechts)