Deventer- In overleg met bewoners heeft de gemeente gebieden langs de Zandwetering aangewezen als uitlaatplekken. Alle gewijzigde uitlaatgebieden worden vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Ze staan op de hondenuitlaatkaart 2015.

Burgemeester en wethouders hebben de uitlaatgebieden vastgesteld.

In Deventer worden honden aangelijnd uitgelaten. Hondeneigenaren ruimen de uitwerpselen van de honden zelf op. De hondenlosloopgebieden zijn plekken waar dit niet hoeft.

Hondenlosloopgebieden langs de Zandwetering

Het gebied rond de Zandwetering ontwikkelt zich tot een hoogwaardig natuurgebied, waar loslopende honden de ontwikkeling verstoren. Om inwoners toch voldoende mogelijkheden te bieden om hun honden los te laten lopen, heeft het college 2 stroken langs de Zandwetering, aan de kant van de Keizer Karellaan en Wezenland, aangewezen als nieuw hondenlosloopgebied.

In het Vlierspad mogen de honden loslopen in het gebied tussen de oostkant van sportpark Borgele en de Zandwetering. Het overige deel van het Vlierspad is een bijzonder natuurgebied waar de honden aan de lijn moeten blijven.

Honden aanlijnen Baarlermars

In de Baarlermars is een hondenlosloopgebied nog niet mogelijk. In het kader van de samenwerking met waterschap Groot Salland volgt een aanpassing van de APV in het najaar over afstemming van het hondenbeleid in het gebied. In de Baarlermars komt een aanlijnplicht. Ook hier staat de ecologische waarde van de Zandwetering voorop. Daarnaast komt de aanlijnplicht tegemoet aan de wens van agrariërs. Loslopende honden jagen het vee op en de achtergelaten uitwerpselen zijn gevaarlijk voor drachtige koeien.

Losloopgebied Worpplantsoen verkleind

In het Worpplantsoen wordt het hondenlosloopgebied verkleind. Dit heeft te maken met uitbreiding van de camping De Worp in drukke perioden. Er blijft nog voldoende ruimte over om de honden los te laten lopen.

Nieuw losloopgebied uiterwaarden en Eikendal

De uiterwaarden ten noorden van de jachthaven zijn in trek bij hondenbezitters. Honden kunnen er loslopen zonder dat er overlast ontstaat voor andere gebruikers. Op verzoek van stichting IJssellandschap komt hier een losloopgebied, zodat het naastgelegen natuurgebied kan worden ontlast.

Ook bij de nieuwbouwlocatie het Eikendal komt een hondenlosloopgebeid. Het plan is samen met WijDeventer (voormalige wijkaanpak), omwonenden en hondenbezitters tot stand gekomen. Het gebied is alleen als losloopgebied toegankelijk van zonsop- tot zonsondergang, vanwege de uilen in het gebied.

Hondenspeelveld Van Hetenstraat

Bewoners hebben samen met WijDeventer een hondenspeelveld gemaakt aan de Van Hetenstraat. Omwonenden en hondenbezitters zijn samen tot het plan gekomen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente Deventer?Abonneer u dan op de wekelijkse nieuwsbrief Nieuws @Deventer.nl.