Deventer- De gemeente heeft in overleg met de fietsersbond nieuwe maatregelen genomen om het stationsgebied veiliger te maken voor fietsers. Fietsroutes zijn duidelijker aangegeven en er worden maatregelen genomen om fietsdiefstallen te voorkomen. De Gemeente Deventer neemt de extra maatregelen voor situatie Stationsplein ook vanwege verschillende klachten.

Door het bouwen aan de ondergrondse fietsenstalling bij het station was de fietsroute onduidelijk geworden. Een deel van het fietspad langs het Rijsterborgherpark is tijdens de werkzaamheden tweerichtingsverkeer. Om de verkeerssituatie voor fietsers duidelijker te maken, is de witte markering verwijderd en gele markering aangebracht.  De bestrating van het 1e deel van het fietspad in de Stationsstraat, dat niet gebruikt mag worden, is verwijderd en daar is een fietsverbodsbord opgehangen.

Afsluiting ingang tijdelijke fietsenstalling

De extra ingang van de fietsenstalling voor de Leeuwenbrug ter hoogte van het Churchillplein wordt afgesloten. Fietsers kunnen de stalling nu alleen nog maar bereiken via de ingang tegenover de schouwburg. Er zijn signalen dat de ingang ter hoogte van het Churchillplein gebruikt werd om fietsen te stelen. Door deze af te sluiten wordt de kans op fietsdiefstal verkleind.

Kijk ook op spoorzone.deventer.nl.