Deventer- De gemeente Deventer nodigt architecten en bouwers uit om woningontwerpen aan te leveren voor een inspiratiemagazine. Dit magazine is bedoeld voor iedereen die erover denkt zelf of samen een huis te bouwen. Het moet de drempel verlagen om daadwerkelijk een eigen huis op een passende kavel te realiseren.

De gemeente brengt het digitale magazine in het voorjaar van 2015 uit. Architecten en bouwers kunnen hun ontwerpen vóór 1 maart aanleveren. Informatie over deelname vinden zij op www.deventerverkoopt.nl/inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Deventer heeft een gevarieerd aanbod woningbouwkavels. Zelf- en samenbouw is voor vrijwel elke portemonnee bereikbaar. De gemeente wil dat zichtbaar maken in het inspiratiemagazine, onder meer door ontwerpen van architecten met daarbij een indicatie van de kosten.

Visitekaartje

Het inspiratiemagazine is een online visitekaartje voor de deelnemende architecten en bouwers. Het is door geïnteresseerden te downloaden op www.deventerverkoopt.nl. Op een zelf- en samenbouwmarkt, die de gemeente vóór de zomer voor het eerst organiseert, zijn er onder meer meet & greets tussen architecten en potentiële kopers.