Deventer – Woonwagenstandplaatsen die vrijkomen gaat de gemeente niet opnieuw verhuren. Standplaatsen die vrijkomen worden verkocht. Ook kunnen ze een andere bestemming krijgen. De huidige kooplocaties blijven bestaan. In bestemmingsplannen Spikvoorde en Steenbrugge komen geen nieuwe standplaatsen.

Stad deventer

In 2013 heeft de gemeenteraad besloten om de betrokkenheid van de gemeente bij verhuur en beheer van woonwagens en standplaatsen af te bouwen. Huurwagens en standplaatsen worden daarom aan de bewoners te koop aangeboden. Er staan op dit moment veel standplaatsen leeg.

Het college heeft toen besloten om ook standplaatsen  en huurwoonwagens die vrij komen niet opnieuw te verhuren. Een huurwagen wordt dan verkocht. Een standplaats kan worden verkocht of  worden opgeheven.

Geen standplaatsen meer in nieuwe bestemmingsplannen

In het bestemmingsplanen Steenbrugge en Spikvoorde was ruimte gereserveerd voor nieuwe  woonwagenstandplaatsen. Die worden niet meer aangelegd, in plaats daarvan komt er woningbouw. Ook in nieuwe bestemmingplannen worden geen standplaatsen meer gepland.

De woningcorporaties krijgen net als de gemeente de mogelijkheid om wagens en standplaatsen aan huidige huurders te verkopen of, als er geen huurder meer is, die vrij te verkopen.

De bewoners van de woonwagens zijn geïnformeerd.