Deventer- De gemeente Deventer heeft gisteren de Deloitte Kordes Award 2014 gewonnen, de prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan (semi-) overheden.

Volgens de jury is Deventer dit jaar de overtuigende winnaar. “Niet alleen voldoet het jaarverslag aan alle criteria van transparantie, maar ook is dit een goed voorbeeld van een innovatief en toekomstgericht jaarverslag.”

“Deventer is trots op het winnen van deze prestigieuze prijs”

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Dit is een prachtige opsteker voor ons. We blijven werken aan de toegankelijkheid en openheid van wat de gemeente doet, wat het oplevert en wat het kost. We doen dit op een eigentijdse manier, zodat ons werk steeds breder toegankelijk wordt. Mijn dank gaat uit naar onze eigen medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt en ook naar bouwer van de App, Working Spirit uit Deventer. We blijven innoveren en deze prijs is een bevestiging dat we als gemeente Deventer op de goede weg zijn”.

De app Deventer Jaarrekening 2013 is te downloaden in de Apple App-store en de Google Play-store. De webversie is te vinden op: gemeentedeventer.appspirit.nl/app.

Lees meer over de Deloitte Kordes Award 2014.