Deventer- De gemeente draagt in 2016 en 2017 gefaseerd ongeveer 90 speelplekken over aan de Stichting TEVREDEN. De speelplekken, die op de lijst stonden om verwijderd te worden, blijven daarmee behouden. TEVREDEN neemt per 1 januari 2016 de eerste 45 speelplekken over.

In 2017 neemt Wijk- en speeltuinvereniging De Hoven (WSV) het eigendom en beheer van 5 speelplekken over. De gemeente inspecteert alle speelplekken minimaal een keer per jaar.

Schoon, heel, veilig

Wethouder Frits Rorink: ‘De gemeente heeft erg haar best gedaan om de overdracht naar TEVREDEN en WSV mogelijk te maken. Speelplekken moeten schoon, heel en veilig zijn. Met het beschikbare budget konden we dat niet meer voor alle 380 speelplekken in de gemeente garanderen. Daarom  zijn we blij met de initiatieven van Stichting TEVREDEN en WSV.’

Budget

In 2015 heeft de gemeente aangekondigd om ongeveer 95 openbare speelplekken, verspreid over de stad, weg te halen. Dat levert jaarlijks een besparing op van 90.000 euro. TEVREDEN en WSV krijgen per speelplek een budget van 5.000 euro. Zij beheren dit geld en zorgen ervoor dat de speelplekken schoon, heel en veilig blijven.

In Deventer zijn er in totaal zo’n 380 speelplekken. De overige 285 blijft de gemeente beheren.

Stichting TEVREDEN

Initiatiefnemers Kim Snijders, Martijn Wubbolts en Martijn Willems: ‘Ons idee is simpel: wij geloven in een stad, wijk, buurt die aantrekkelijk blijft voor en met haar bewoners. We gaan daarom met bewoners in gesprek over een speelplek in hun buurt, zodat zij zelf, gezamenlijk, beslissen wat er met de speelplek moet gebeuren.’ Meer informatie:www.tvrdn.nl. Daar staat ook een overzicht met de over te dragen speelplekken.