Deventer – De horecaondernemers aan de Brink gaan gezamelijk bij de gemeente een voorstel indienen met enkele aanpassingen op het reclamebeleid.

Het gaat vooral om de exacte afmetingen van onder meer menukaarten en sandwichborden. De gemeente staat positief tegenover de voorgestelde wijzigingen.

Voordat de gemeente aan de slag kan met het aanpassen van de beleidsregels en de APV moeten het college en de raad eerst nog een besluit nemen over het voorstel.

Chique en ingetogen

Door de regels wat aan te passen, ontstaat er meer ruimte voor individuele keuzes voor de horecaondernemers voor het aantal borden en menukaarten op en rond het terras en aan de gevels. De uitgangspunten “chique en ingetogen” voor parasols en het meubilair blijven onverkort van toepassing. Met instemming van de horeca gaat de gemeente wel verder met controles van de terrassen, uiteraard met inachtneming van de wijzigingen.

De angel eruit

Wethouder Robin Hartogh Heys is opgelucht dat er nu voor iedereen werkbare afspraken zijn: “Op hoofdlijnen waren horeca en gemeente het al wel eens. Als we met het voorstel van de horeca de angel eruit kunnen halen zonder uitgangspunten onrecht aan te doen, dan werk ik daar natuurlijk graag aan mee.”