Deventer is een boekenstad van (inter)nationale faam. Daarbij past de aanstelling van een eigen dichter, telkens voor een periode van 2 jaar. De gemeente is nu op zoek naar de 9e Deventer Dichter.

De Deventer Dichter laat zich inspireren door (actuele) gebeurtenissen in Deventer en probeert met zijn/haar gedichten lezers te raken. De Deventer dichter is volledig onafhankelijk in de keuze van de onderwerpen, stijl en toonzetting.

Op 1 augustus 2022 loopt de periode van de huidige Deventer dichter af en wordt de nieuwe dichter tijdens het festival Woordwaarde aangesteld. Hij of zij ontvangt een (onkosten)vergoeding van € 4.000 per jaar (maar komt niet in dienst bij de gemeente Deventer). De gedichten van de nieuwe Deventer Dichter worden gepubliceerd op de website www.deventerdichter.nl.

De gemeente zoekt een kandidaat met overtuigende poëtische kwaliteiten en een sterke betrokkenheid bij het leven in de gemeente Deventer. De gedichten zijn toegankelijk genoeg om een breed publiek aan te spreken. De Deventer Dichter maakt minimaal 8 gedichten per jaar en speelt in op de actualiteit van belangrijke gebeurtenissen in Deventer op zijn/haar geheel eigen wijze. De kandidaat is inwoner van de gemeente Deventer.

Reageren

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan!

Uw aanmelding bestaat uit een video waarin u aangeeft hoe u invulling zou geven aan het uitvoeren van het dichterschap en uw zichtbaarheid in de gemeente Deventer én waarin u een gedicht over (de gemeente) Deventer voordraagt. Daarnaast stuurt u via de e-mail uw CV en 2 eerder gemaakte en/of gepubliceerde gedichten.

Een selectiecommissie selecteert uit de inzendingen de nieuwe Deventer Dichter 2022-2024. De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om rechtstreeks kandidaten te benaderen.

Uw aanmelding moet uiterlijk 14 mei 2022 binnen zijn bij de gemeente. Insturen kan via het e-mailadres a.termaat.bergisch@deventer.nl.