Deventer – Elke maand organiseert Taste of Jazz in samenwerking met bibliotheekcafé Oscar optredens van de allerbeste Nederlandse jazzmuzikanten in de bibliotheek. Elke maand een andere smaak. Taste of Jazz wil ook jongeren in contact brengen met jazzmuziek. Daarom mogen jongeren t/m 21 jaar gratis ‘proeven’ van de jazzconcerten in maart. Bestel je gratis kaarten op de website van Taste of Jazz.

Terwijl bibliotheekcafé Oscar geopend is voor de smaakpapillen, kunnen muziekliefhebbers elke maand in de bibliotheek een andere jazz-smaak proeven. Want er zijn nogal wat smaken. Het is niet gemakkelijk uit te leggen wat jazz eigenlijk is omdat de muziekstijl zoveel vormen kent en vaak een mix is van allerlei andere stijlen als Blues, Soul, Pop, Latin en Wereldmuziek. Muzikanten dagen elkaar in de jazz graag uit en improviseren vaak tijdens solo’s. Daarom is het zo leuk om naar jazz te luisteren; je ontdekt altijd weer wat nieuws.

Twee optredens in maart
Op 17 maart treedt supertalent Nathalie Schaap op, een jonge bassiste/zangeres die nog niet zo lang geleden met een 9,5 afstudeerde aan het conservatorium. Ze wordt begeleid door twee gitaristen.

Op 24 maart treden maar liefst zeven jonge conservatoriumstudenten uit de hele wereld op in een gelegenheidsband. Een zangeres, drums, twee saxofoons, trompet, bas en piano zullen onder de naam ‘The Jazz Ambassadors’ de bibliotheek op zijn kop zetten.

Kaartverkoop
Live muziek hoeft niet duur te zijn. Kaarten voor Taste of Jazz kosten online € 10,00. Studenten krijgen 50% korting en kinderen tot en met 12 jaar zijn zelfs helemaal gratis. Kaarten kunnen worden gekocht via www.tasteofjazz.nl. De twee concerten in maart zijn voor jongeren t/m 21 jaar zelfs helemaal gratis.

Gratis jazz voor jongeren