Deventer – Het Deventer Ziekenhuis heeft vanmiddag op hun Facebook account laten weten dat zij van “De Nederlandse Stomavereniging” een groen vinkje ontvangen voor uitstekende stomazorg. Ieder jaar geeft De Nederlandse Stomavereniging dit vinkje aan de ziekenhuizen die voldoen aan de 13 minimale normen stomazorg.

 

Op de website van De Nederlandse Stomavereniging wordt uitleg gegeven over deze 13 normen waaraan de ziekenhuizen moeten voldoen. Het groene vinkje is bedoeld als stimulans om de zorg op de ziekenhuislocatie beter af te stemmen op de wensen en behoeften van (aankomende) stomadragers.

 

Over de Stomazorgwijzer

De Stoma Zorgwijzer laat zien welke stomazorg op welke ziekenhuislocatie wordt geboden. Daarnaast is te zien of de ziekenhuislocaties die stomazorg verlenen voldoen aan de 13 minimale normen voor goede stomazorg vanuit het perspectief van stomadragers. De informatie is bedoeld voor wie een stoma heeft of krijgt: om informatie te zoeken of te vergelijken, en om te zien wat een stomadrager mag verwachten van de zorg. De wijzer helpt bij het maken van een gemotiveerde keuze. Dat gaat snel en gemakkelijk. Voer uw postcode of woonplaats in en krijg meteen een overzicht van de ziekenhuislocaties bij u in de buurt die stomazorg bieden. Ook kunt u twee ziekenhuislocaties met elkaar vergelijken. Zo weet u welke zorg u kan en mag verwachten.

 

Uitleg symbolen 

In de Stoma Zorgwijzer komt u onderstaande symbolen tegen:
Ziekenhuis voldoet aan ‘minimale normen goede stomazorg’

Ziekenhuis voldoet niet aan alle ‘minimale normen goede stomazorg’
         (door op het  teken te klikken ziet u aan welke normen niet wordt voldaan.)
Ziekenhuis heeft geen gegevens aangeleverd

© CentraalDeventer 2015, op dit artikel rust copyright.