Deventer- Op 1 november zijn er parlementsverkiezingen in Turkije. Kiesgerechtigden kunnen ook in Nederland hun stem uitbrengen. In Oost Nederland kan dat van 21 tot en met 25 oktober in de sporthal van De Scheg in Deventer. Om de drukte in goede banen te leiden worden enkele maatregelen genomen.

Het Turkse Consulaat in Deventer organiseert deze verkiezingen in samenwerking met De Scheg. De Turkse regering betaalt de kosten.

5 dagen

De verwachting is dat het drukker wordt dan bij de Turkse verkiezingen in mei. Om de drukte te spreiden kunnen mensen dit keer gedurende 5 dagen hun stem uitbrengen. Stemmers die snel hun stem willen uitbrengen kunnen beter op woensdag of donderdag komen, want de drukte wordt in het weekend verwacht.

Parkeren bij de A1

Om het comfort voor de stemmers te verhogen en parkeerproblemen te voorkomen wordt een parkeerterrein ingericht op het bedrijventerrein A1 bij Deventer bij de afslag nr. 24 (Deventer-Oost). De Scheg regelt shuttlebussen om mensen van hieruit naar de Scheg te rijden en terug. Er komen borden langs de A1 om mensen goed naar dit parkeerterrein te leiden.
Voor het geval er voor klanten van De Scheg extra parkeerruimte nodig is, wordt er met borden verwezen naar het parkeerterrein bij het Runshopping Centre.

Tegen parkeerexcessen in de wijk en bij winkelcentrum de Flora treden gemeente en politie op. Er zijn geen partijpolitieke uitingen of ander propagandamateriaal toegestaan in en rond De Scheg.

Zwemmen en schaatsen

Het zwemparadijs en de kunstijsbaan van De Scheg blijven gewoon open. Hiervoor gelden de openingstijden van de herfstvakantie. Kijk op www.descheg.nl voor de juiste openingstijden.

Communicatie

De maatregelen zullen via diverse kanalen gecommuniceerd worden. Het Turkse consulaat en de Turkse politieke partijen doen dit naar de Turkse kiezers. Op de A1 komen verkeersborden naar het tijdelijke parkeerterrein. De gemeente Deventer en De Scheg attenderen inwoners en klanten er op dat het in het weekend ondanks de maatregelen toch ook druk zal zijn rond De Scheg.