Update 20:00 uur: Monteurs van Enexis zijn druk bezig om de verlichting in te schakelen. Vanuit meerdere wijken krijgen wij bericht dat de verlichting weer geactiveerd is. Een fijn idee, aangezien de storm hier nog wel even duurt!

Update 18:45: Enexis is op de hoogte van de storing. Monteurs zijn onderweg om de verlichting in te schakelen.

Update zondag 9 februari 18:30 uur: Avond 2; een deel van Deventer zit weer,of nog steeds, zonder straatverlichting. Bij Enexis is geen storing bekend. We kunnen u dus geen eindtijd van de storing melden. Met dit weer is het niet prettig om zonder straatverlichting op de weg te zijn, dus wees voorzichtig!

Update zondag 9 februari 09:00 uur
De monteurs van Enexis hebben vannacht handmatig de openbare straatverlichting geactiveerd. Echter blijft nu diverse straatverlichting branden. Vermoedelijk gaat dit om een noodmaatregel, en zal de verlichting vandaag overdag in sommige wijken blijven branden.

 

Update 21:00 uur: De openbare straatverlichting begint langzamerhand weer te werken in Deventer. Stukje voor stukje wordt de verlichting geactiveerd!

Update 19:35: De storing is helaas nog niet verholpen. De storing is ook bekend bij de meldkamer van de politie,brandweer en ambulance. U wordt verzocht alleen te bellen bij spoedeisende zaken. De monteurs van Enexis zijn hard aan het werk om de storing te verhelpen. Enkele straten in Deventer hebben weer verlichting. Wilt u meer weten over het toonfrequentsignaal? Het toonfrequentsignaal stopt namelijk per 1 juli 2021. Het TF-signaal zorgt ervoor dat onder andere straatverlichting aan en uitgaat. https://www.enexis.nl/consument/aansluiting-en-meter/meter/slimme-meter/tf-signaal

Update 18:45: De storingsdienst van Enexis is onderweg. Er blijkt een storing te zitten in het toonfrequentsignaal. vermoedelijke eindtijd is nog niet bekend.

Update 18:30 uur: De storing blijkt veel groter dan gedacht. Ook Zwolle en Hoogeveen zitten zonder straatverlichting, aldus diverse berichten.

Deventer- Op dit moment is er een storing gaande in de straatverlichting in grote delen van Overijssel.

De reden van de uitgeschakelde straatverlichting is nog niet bekend. Op Twitter regent het meldingen over de niet ingeschakelde straatverlichting.