Deventer- Dinsdagavond 7 april stond bij FC RDC in het teken van KiKa en van GA Eagles.
Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de eerste zaterdagselectie en de beloften van GAE werd door voorzitter Frank Ilsink op symbolische wijze aan de heer Rien Schimmel van KiKa een bedrag van maar liefst EUR 1.830,42 overhandigd in bijzijn van enkele F-pupillen, die nog zo laat op mochten blijven.

Aansluitend werd voor de toegestroomde voetballiefhebbers een mooie gelijkopgaande wedstrijd gespeeld tussen de zaterdag tweedeklasser en de aanstormende talenten van de BVO, dat aantrad met een aantal proefspelers. Ne een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 4-3 in het voordeel van de fusieclub, waarvan enkele spelers zich duidelijk graag in de kijker wilden spelen. Doelpunten werden verzorgd door Can Bayraktar (3x), Onur Yurukel en voor de gasten Djeremy Zandvliet (2x) en Diego.

Hartverwarmend waren de gestes van GA Eagles en het arbitrale trio van DSV richting KiKa. GA Eagles stelde een gesigneerd wedstrijdshirt ter beschikking aan KiKa. Dit shirt zal worden geveild waarbij gelijk al een openingsbod door hoofdsponsor Goal Promotions werd gedaan van 100 euro.  Het arbitrale trio van de Deventer Scheidsrechters Vereniging stelde hun gage graag ter beschikking aan het goede doel.

De maatschappelijke rol staat bij FC RDC in een hoog vaandel. Belangrijk is de keuze geweest om de vereniging te binden aan een goed doel. De keuze is gevallen voor KiKa, kinderen kankervrij. Dit is door de gehele club zichtbaar. Zo dragen alle spelers en speelsters het KiKa logo voor op het shirt. Daarnaast is het KiKa logo zichtbaar op de site, op vlaggen, op tv schermen, in de kantine enz. De vereniging deelt alle geldelijke sponsorbijdrages voor 10% met KiKa. In de winterstop, op de eerste zaterdag van het jaar, wordt er een hardloopwedstrijd (Snertloop) georganiseerd waarvan de opbrengst eveneens aan KIKA wordt gedoneerd.

Maar er zijn meerdere activiteiten waarbij FC RDC zich maatschappelijk verantwoord opstelt. Zo biedt de vereniging werkplekken voor mensen met een taakstraf. Heeft de vereniging onlangs geïnvesteerd in duurzame, energiebesparende LED verlichting langs het prachtig nieuwe hoofdveld. Is de kantine inmiddels toegankelijk gemaakt voor minder validen door middel van een lift en een invalidentoilet en worden er kaartmiddagen en biljartavonden georganiseerd voor (oud-)leden en voor mensen uit de wijk.

DSC_0033