Deventer-Bestaat er een Deventer DNA? En bent u benieuwd wat het is en of u het heeft?Dinsdagavond 1 december krijgt u in het Geert Groote Huis het antwoord op deze en nog veel meer vragen. Burgemeester A.P. Heidema is bijzondere gast deze avond. Hij heeft als geen ander een visie op de identiteit van Deventer.

 

Onder leiding van Mink de Vries vertelt een aantal vooraanstaande Deventenaren met diverse achtergronden hoe zij Deventer zien. Zij proberen daarbij een antwoord te vinden op de vraag waarin en waarmee een ondernemer, een supporter, een cultuurliefhebber en een vrijwilliger in Deventer zich onderscheidt van de rest van Nederland.

Deventer kende vroeger twee sterke bewegingen, de Hanze (waarbij de handel centraal stond) en de Moderne Devotie (waarbij het geestelijke leven de hoofdrol speelde). De bewegingen hadden elkaar nodig in het Bergkwartier (het handelscentrum), maar ook in het Noorderbergkwartier (het centrum van het geestelijke leven). Hoe en waar is het voor die periode zo kenmerkende spanningsveld tussen welvaart en welzijn nu nog terug te vinden?

Na de inleidingen van de bekende inwoners zijn er korte workshops waarbij de sprekers met u in gesprek gaan over het DNA van Deventer. Iedereen kan daarbij aangeven wat voor hem/haar typisch van Deventer is.

Benieuwd naar het DNA van Deventer?

De avond begint om 20.00 uur met inloop, het programma start om 20.15 uur.

De toegang is GRATIS.

Adres: Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4.

Meer informatie

De avond over Deventer DNA onderdeel uit van het Geert Groote Evenement en wordt georganiseerd door Deventer Verhaal en het Geert Groote Huis.

Voor meer informatie over het Geert Groote Evenement kunt u contact opnemen met projectleider Deventer Verhaal Karlien Engelen: karlienengelen@deventerverhaal.nl, 06-30629013/ 0570-855950 of met Robien van Ee, marketing, communicatie en PR Geert Groote Huis: marketing@geertgrootehuis.nl, 06-18653098

Deventer Verhaal                                                     Geert Groote Huis Deventer
Klooster 10
7411 NH Deventer
www.deventerverhaal.nl

Geert Groote Huis
Lamme van Dieseplein 4
7411 LX Deventer
www.geertgrootehuis.nl