Colmschate- De Holterweg wordt aangepakt! Op verschillende plekken knapt de gemeente het asfalt op. Ook worden enkele bepaalde verkeerssituaties verbeterd. De werkzaamheden beginnen tussen de Zweedsestraat en de Veldpaperweg. Zie hieronder de inhoud van de werkzaamheden en de planning!


Holterweg/Salomonszegel

Van maandag 7 oktober 19.00 uur tot en met vrijdag 11 oktober 06.00 uur vervangen we het asfalt op de Holterweg, tussen de Zweedsestraat en de Veldpaperweg. De kruising met de Oostriklaan nemen we hierin niet mee. Deze is al vernieuwd.

Wat gaan we doen

We verwijderen de huidige deklaag van het asfalt. Dat doen we door frezen. De nieuwe deklaag brengen we aan met een asfaltspreidmachine. Daarna brengen we de markeringen en belijningen aan.

Tegelijk met het asfaltonderhoud, bekijken we ook de aansturing van de verkeersinstallatie.

Omleidingen

Er wordt steeds ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Het verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden over een rijbaan waar de deklaag van af is gefreesd.

Tijdens de werkzaamheden is een kant van de weg afgesloten en gaat het verkeer over 1 baan. Dit kan verkeershinder tot gevolg hebben.

Bereikbaarheid

De kruisingen aan de kant van de baan waar gewerkt wordt, zijn tijdens de uitvoering afgesloten. Het gaat om de volgende kruisingen:

  • Piet van Donkplein
  • Stationsweg
  • Zweedsestraat
  • Grote Ratelaar
  • Salomonszegel

Omleidingen en verwijzingen geven we aan.

Planning

We gaan aan de slag volgens deze planning (pdf, 2 MB):

  • maandag 7 oktober 19.00 uur tot dinsdag 8 oktober 06.00 uur: frezen asfalt van 1 rijbaan, kant van McDonald’s/Scheg en Stationsweg;
  • dinsdag 8 oktober 19.00 uur tot woensdag 9 oktober 06.00 uur: frezen asfalt andere rijbaan, kant van Zweedsestraat, Grote Ratelaar en Salomonszegel;
  • woensdag 9 oktober 19.00 uur tot donderdag 10 oktober 06.00 uur: aanbrengen asfalt en markering/belijning van 1 rijbaan, kant van Zweedsestraat, Grote Ratelaar en Salomonszegel;
  • donderdag 10 oktober 19.00 uur tot vrijdag 11 oktober 06.00 uur: aanbrengen asfalt en markering/belijning van 1 rijbaan, kant van McDonald’s/Scheg en Stationsweg.

Grote Ratelaar

Vanaf de Zweedsestraat tot de Grote Ratelaar wordt de toplaag van het asfalt vervangen. De aansluitingen van de Grote Ratelaar en Salomonszegel op de Holterweg worden vernieuwd. Hiermee verbeteren we de doorstroming op de Holterweg en het winkelcentrum.

Op de kruisingen van de Grote Ratelaar en de Salomonszegel komen extra opstelstroken. Het fietspad aan de noordzijde van de Holterweg, tussen de Oostriklaan en Stationsweg, wordt verbreed. Fietsverkeer wordt in 2 richtingen toegestaan.

Meer weten

Voor meer informatie kunt u terecht bij directievoerder Anthony Blanken via telefoonnummer 14 0570 of e-mailadres a.blanken@deventer.nl. Ook de heer M.Habermann, projectleider van de gemeente Deventer, kan uw vragen beantwoorden: telefoonnummer 14 0570 of e-mailadres m.habermann@deventer.nl.