Deventer – Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op 7 augustus assistentie verleend bij een zaak van de dierenpolitie in Deventer. Een agent trof in een woning een lusteloos en volledig verwaarloosd hondje aan. Ondanks dat het hondje al niet meer zelfstandig kon staan, weigerde de eigenaar medische zorg te verlenen.

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op 7 augustus assistentie verleend bij een zaak van de dierenpolitie in Deventer. Een agent trof in een woning een lusteloos en volledig verwaarloosd hondje aan. Ondanks dat het hondje al niet meer zelfstandig kon staan, weigerde de eigenaar medische zorg te verlenen.

Met deze informatie heeft de LID-inspecteur contact opgenomen met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken om de mogelijkheden te bespreken. De Dienst gaf opdracht om het hondje, een West Higland White Terrier, met spoed naar een dierenarts te brengen voor onderzoek. Daar bleek dat de verwaarlozing zeer ernstig was. De vacht was zwaar vervilt en vervuild, de bek zat vol ontstekingen en de nieren van het dier werkt bijna niet meer waardoor het volledig uitgeput was.

Geëuthanaseerd Helaas moest de conclusie getrokken worden dat het 14-jarige hondje beter geëuthanaseerd kon worden om het zo uit zijn lijden te verlossen. De eigenaar krijgt proces-verbaal voor het onthouden van de nodige zorg en dierenmishandeling. Er waren gelukkig verder geen dieren aanwezig op het adres. De LID-inspecteur en politie houden een oogje in het zeil voor het geval dit verandert.

Bron: http://www.dierenbescherming.nl