Deventer- Beeldend kunstenaar Loes ten Anscher heeft nog een klein aantal vingerafdrukken nodig voor de kozijnen van het Stadhuiskwartier. Op zaterdag 21 juni hebben inwoners van de gemeente Deventer een laatste kans mee te doen aan dit bijzondere kunstproject. Wees er dus vroeg bij!

Ten Anscher staat op zaterdag 21 juni vanaf 09.30 uur met haar bouwkeet naast de toegang van het bouwterrein op het Grote Kerkhof om de laatste vingerafdrukken in te zamelen.

Iedereen uit gemeente Deventer mag meedoen

Tot nu toe konden alleen inwoners die steekproefsgewijs werden uitgenodigd hun vingerafdruk laten vereeuwigen. Die uitnodigingen vervallen nu.
Voor de laatste plaatsen mag iedereen meedoen die woont in de gemeente Deventer. Legitimatie is verplicht. En: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Bijna 2300 raamwerken bezet

Afgelopen maanden haalde Ten Anscher een groot aantal vingerafdrukken op in alle wijken en dorpen van de gemeente Deventer. Bijna alle 2300 raamkozijnen in het Stadhuiskwartier zijn nu bezet met evenzoveel unieke vingerafdrukken.

De kunstenaar ontmoette veel enthousiasme over haar project. Mensen voelden zich enorm vereerd met de ontvangen uitnodiging. “Helaas kon ik niet iedereen uitnodigen”, zegt ze. “Daarom verwacht ik veel animo voor de laatste plekken. Burgemeester Andries Heidema maakt zaterdagochtend bekend hoeveel plekken er nog te vergeven zijn!”

Deventer Raamwerk

De vingerafdrukken worden gebruikt voor het maken van 2300 raamwerken in het Stadhuiskwartier – het nieuwe Deventer stadskantoor/stadhuis. Ten Anscher wil met Deventer Raamwerk een kunstwerk maken voor, maar vooral ook van Deventenaren.

In de steekproef met genodigden zaten mensen uit alle lagen van de bevolking. Tot nu toe is de jongste deelnemer 3 weken oud en de enige, die slapend haar vingerafdruk gaf. De oudste deelnemer is 94 jaar jong.

Kijkje nemen

Vanaf half augustus begint Ten Anscher en haar team met de uitwerking van het project. De vingerafdrukken worden dan in klei geboetseerd om later omgezet te worden in aluminium raamwerken. Geïnteresseerden kunnen dan in het atelier aan de Kleine Overstraalt 40 een kijkje komen nemen.

Over ongeveer een jaar worden de raamwerken geplaatst in het Stadhuiskwartier.

Volg het project via: www.deventerraamwerk.nlwww.facebook.com/deventerraamwerkof bekijk het filmpje Deventer Raamwerk.