Deventer – Op zondag 2 augustus 2015 heeft de 27e editie van de Deventer Boekenmarkt plaats. Met bijna 900 boekenkramen aan de IJsselkade en in de historische binnenstad is het nationale boekenevenement uitgegroeid tot het grootste van Europa.

Het aanbod tijdens de Deventer Boekenmarkt varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenisboeken. U kunt terecht bij boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. Daarnaast is er ook muziek en kunst en zijn er speciale exposities die u kunt bezoeken.

Het volledige programma vindt u op de website www.deventerboekenmarkt.nl. Bekijk ook vast de plattegrond. Om u verder wegwijs te maken op de Deventer Boekenmarkt, kunt u voor € 2 het Deventer Boekenmarktboekje 2015 kopen. Hierin vindt u de plattegrond en een overzicht van alle deelnemers, kraamnummers en specialisaties.

De Deventer Boekenmarkt is elk jaar van 09.30 tot 17.30 uur. De toegang is gratis.

Hoe kom ik naar de Deventer Boekenmarkt?

Kom met de fiets of trein naar de Deventer Boekenmarkt. Uw fiets kunt u gratis stallen in een bewaakte fietsenstalling. Vanaf het treinstation is het 3 minuten lopen naar de Boekenmarkt.

Wilt u toch graag met de auto? Maak dan gebruik van het extra parkeerterrein aan de A1. Hier vandaan vertrekken pendelbussen naar het centrum. In Deventer zelf zijn vanwege de Deventer Boekenmarkt wegafsluitingen en parkeerverboden.

Lees meer over de bewaakte fietsenstallingen, het extra parkeerterrein aan de A1 en de verkeersmaatregelen.

Het Tuinfeest

De avond voorafgaand aan de Deventer Boekenmarkt heeft poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Dit jaar is dat op zaterdag 1 augustus. Zo’n 30 dichters uit Nederland en België dragen voor uit eigen werk. Tijdens het Tuinfeest neemt ook de huidige stadsdichter Herman Posthumus Meyjes afscheid van zijn functie als Deventer Dichter. Zijn opvolger wordt die avond bekend gemaakt.

Het Tuinfeest heeft plaats in het intieme decor van enkele middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Meer informatie en kaarten vindt u op www.hettuinfeest.nl.