Deventer zoekt werk, de open informatieavond georganiseerd door Deventer Werktalent, gemeente Deventer en het UWV was een groot succes. Bijna 200 geïnteresseerden bezochten de informatieavond en namen deel aan de workshops of bezochten de informatiekramen.

Al vóór 17.00 uur druppelen de eerste mensen binnen aan de Kamperstraat 40. De koffie, thee en paaseieren staan klaar, al komt iedereen natuurlijk voor het echte werk: advies, begeleiding, vacatures of een goed netwerkcontact dat men verder op weg helpt in de zoektocht naar werk. Naast de aanmeldingen via onze website, verschijnen ook veel nieuwe geïnteresseerde werkzoekenden.

Workshops goed bezocht

De workshopruimtes voor Solliciteren 2.0: hoe verkoop jij jezelf? en Kiezen voor een nieuwe carrière, hoe doe ik dat? zitten al snel vol. Laatstgenoemde wordt gegeven door Wendela van der Meiden, zelf getuige van het faillissement van Oad reizen en inmiddels een nieuwe weg ingeslagen als werkmakelaar van Deventer Werktalent. Iedereen in de zaal komt aan het woord en vertelt wie hij is, wat hij doet en waar hij naar op zoek is.

Ruim zeventig LinkedIn foto’s

Het leidt hier en daar tot matches, ook buiten de workshopruimtes. De één wil minder gaan werken in de horeca, de ander zoekt er werk in. Eén-tweetjes kunnen zo gemaakt worden en tips worden uitgewisseld. Cv-dokters lopen rond, maar eigenlijk kan iedere werkmakelaar aangesproken worden voor persoonlijk advies of vragen. Ook is er de mogelijkheid tot het maken van een professionele LinkedIn foto, meer dan zeventig mensen maken hier gebruik van.

Divers publiek

“Ik heb meer dan dertig jaar bij de V&D gewerkt en nu zoek ik iets anders in de detailhandel. Zo’n avond als deze vind ik wel erg spannend, maar ik ben er omdat ik hoop dat het me iets oplevert,” aldus een vrouw die haar kop koffie stevig vasthoudt. De Deventenaren die naar Deventer zoekt werk zijn gekomen, zijn divers. Jong, oud, lang zonder werk of net afgestudeerd en nog niks kunnen vinden: ze zijn er allemaal.

Iedereen die een LinkedIn profielfoto heeft laten maken, ontvangt deze zo snel mogelijk in de mail.

1bfe5548-979b-4d7e-b5ff-a15372d1cc98-original