Deventer- De Endometriose Stichting en het Deventer Ziekenhuis organiseren op woensdagavond 11 mei een informatiebijeenkomst over endometriose en hoe leefstijl de klachten kunnen verminderen. De voorlichtingsavond vindt plaats in het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75 in Deventer en begint om 19:30 uur.

Wat is endometriose?

Endometriose is een chronische ziekte die voorkomt bij vrouwen vanaf de vruchtbare leeftijd. Het is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies zich nestelt in de buikholte en in andere organen. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waar niet makkelijk over gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Informatiebijeenkomst

Dr. P. van der Linden, gynaecoloog in het Deventer Ziekenhuis, legt op woensdagavond 11 mei tijdens een informatiebijeenkomst uit wat endometriose is en hoe de ziekte behandeld kan worden. Daarnaast vertelt M. Glaubitz van de Endometriose Stichting over ervaringen van endometriose pati├źnten die met leefstijlaanpassingen hun klachten hebben kunnen verminderen. Natuurlijk zijn ook vrijwilligers/ervaringsdeskundigen van de Endometriose Stichting aanwezig en is er gelegenheid om in contact te komen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie

De informatieavond is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose. Maar endometriose heb je niet alleen en daarom zijn ook partners, moeders, vriendinnen en andere belangstellenden van harte welkom.

Aanmelden

Aanmelden via www.endometriose.nl/agenda.

dz-logo