Deventer- Hoe voorkomt u dat u door dementie of door een andere oorzaak tijdelijk of permanent niet in staat bent uw eigen belangen te behartigen of dat er dingen gebeuren die u niet had gewild?

Een levenstestament kan hierbij de oplossing zijn.

De Wijkwinkel organiseert in samenwerking met notariskantoor Smalbraak enkele informatiebijeenkomsten over het levenstestament. De eerste informatieavond is inmiddels geweest en de bezoekers waren zeer geboeid door de informatieve presentatie.

Donderdagavond 3 september is de 2e avond in Hof van Salland in Diepenveen, aanvang 19.30 uur. De volgende bijeenkomsten zijn op donderdagavond 17 september in Bathmen (Cultuurhuus Braakhekke) en op donderdagmiddag 29 oktober in de wijk Borgele (Wijkcentrum de Schalm, 14.00- 16.00 uur)

Wat kan het levenstestament voor u betekenen?

Waar u in een ‘gewoon’ testament regelt wat er moet gebeuren na uw overlijden, regelt u in een levenstestament bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon die de door u omschreven zakelijke en/of persoonlijke belangen en medische wensen behartigt. Indien gewenst kan uw vertrouwenspersoon namens u schenkingen doen, waardoor uw box 3-vermogen wordt verlaagd. Een levenstestament vormt een goed alternatief voor een procedure waarbij uw vermogen door de Kantonrechter onder bewind wordt gesteld. Bij een levenstestament houdt u zelf de regie over ‘wie, wat en hoe.