Deventer- Iedere dinsdag en donderdag lunchen de bezoekers van de Deventer Dagsociëteit aan lange tafels in de Leeuwenkuil. Afgelopen dinsdag waren die tafels een stuk langer. Negentien ambtenaren die zich in Deventer bezighouden met het beleid rondom de WMO waren op bezoek. Ze wilden weleens zien hoe theoretische begrippen als burgerparticipatie, burgerinitiatief en samen redzaamheid hier in de praktijk worden gebracht. Verschillende bezoekers legden de ambtenaren uit hoe dat in zijn werk gaat.

Marjanne is getrouwd met Jan en Jan heeft Parkinson. Hij beweegt moeilijker en wordt vergeetachtig. Dat heeft grote invloed op hun sociale leven. Sinds ze de Deventer Dagsociëteit ontdekt hebben ontmoeten ze veel nieuwe mensen. Soms gaat Jan alleen en gaat Marjanne met een gerust hart naar haar eigen afspraken. Als ze dan allebei weer thuis zijn, hebben ze nu weer allebei een verhaal.

Janne is 82 en kwam zeven jaar geleden in Deventer wonen. Hij merkte dat het maken van nieuwe vrienden een stuk minder gemakkelijk is als je op leeftijd bent. Zijn vrouw is een stuk jonger en vond al snel aansluiting. Janne bleef voor zijn gevoel een beetje achter. “Maar nu kom ik hier en heb ik haar ingehaald”, vertelt Janne tijdens de lunch.

Voorzitter Clemens Geenen sloot de lunch af en wist trots te melden dat de Deventer Dagsociëteit, die in maart dit jaar werd geopend, nu al tachtig leden heeft.

Voor meer informatie over De Deventer Dagsocieteit: www.deventerdagsocieteit.nl

Foto: Deventer Dag Sociteit

Foto: Deventer Dagsociëteit