OLST- Wat gebeurd er als je op de camping staat en je laat de gasfles midden in de zon branden? Wat gebeurd er als je een vlam in de pan blust met water? Wat zijn de gevaren bij een woningbrand?

Op deze vragen wist de blusgroep Olst gisteren op de jaarmarkt in Olst antwoord te geven. Niet alleen antwoord,de brandweerlieden lieten het ook daadwerkelijk zien! Er was een heuse Fire-Flash container overgekomen naar Olst om de gevaren van een slaapkamerbrand te simuleren. Dit was niet alleen om het publiek het met eigen ogen te laten ervaren,ook voor de brandweerlieden was dit een perfecte oefening.

Ook het bedrijf Saval was te vinden bij de demonstraties. Saval is gespecialiseerd in het leveren van hanteerbare producten voor brandbestrijding voor zowel particulier gebruik als bedrijfsmatig gebruik. Saval stond op de markt met een stand met informatie over rookmelders,brandbestrijdingsmiddelen en een rooksimulatiecontainer. Tijdens demonstraties van Saval werden er vrijwilligers uit het publiek gevraagd om in de rooksimulatiecontainer te ervaren hoe het is om een persoon te redden uit een kamer die vol rook staat.

Tijdens demonstraties van de brandweer Olst,werden er door brandweerlieden kaarten uitgedeeld met de tekst WE want YOU. Dit is een wervingsactie van de blusgroep Olst om meer vrijwilligers te werven voor de blusgroep.