Deventer – Leden van de Deventer Foto Kring exposeren jaarlijks hun mooiste werk in de Lebuïnuskerk, dit jaar is dat van 12 augustus t/m 28 augustus. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.

 

De thema’s van deze expositie zijn: Mens in beeld, Natuur en landschap, Architectuur/stadsbeelden en Vrije Expressie. 51 van de 70 leden (allen amateurfotograaf) nemen deel aan deze expositie, die door een jury zal worden beoordeeld. Bezoekers kunnen ook hun stem uitbrengen om zo de publieksprijs te bepalen. De winnaar ontvangt van de fotograaf de winnende foto.

 

De Deventer Fotokring heeft inmiddels bewezen een hoge kwaliteit werk te bieden. De leden worden regelmatig uitgenodigd projecten in beeld te brengen. Zo wordt in samenspraak met het SIED (Stichting Industrieel Erfgoed Deventer) jaarlijks een Deventer bedrijf in beeld gebracht. Dit werk wordt in het gebouw van de SIED (aan het Pothoofd) geëxposeerd.

 

De Deventer Fotokring is een actieve vereniging die de enthousiaste leden veel mogelijkheden biedt hun technische vaardigheden naar een hoger plan te brengen. Dit doen zij o.a. door het organiseren van mentorcursussen, fotograferen op locatie, technische bespreekavonden, het uitnodigen van bekende fotografen als gastspreker, contacten met andere fotoclubs en het bespreken van elkaars werk.

De feestelijke opening van de expositie wordt verricht door Jan Kruse, striptekenaar en schrijver van de Donald Duck, op 11 augustus om 19.00 uur. Op die avond wordt naast de uitslag van de jury van de winnende foto, ook de winnende foto per categorie bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Ronald Hissink, fotograaf, Paul Remmelts, fotograaf en Lilian Vos, programmaleider Kunstcircuit.