Deventer- Schaatsvereniging Sportief Oost Nederland houdt op zaterdag 13 februari aanstaande haar jaarlijkse jeugdtoernooi op de Deventer kunstijsbaan “De Scheg” .

Clubs komen uit bijna alle delen van Nederland om mee te doen. Het is voor de jonge schaatsers altijd leuk om aan een jeugdtoernooi deel te nemen omdat zij daardoor op verschillende ijsbanen in het land kunnen rijden. En De Scheg is weliswaar een half open baan, maar wel een hele snelle, waar de schaatsers een goede kans hebben om hun persoonlijk record aan te scherpen. De vereniging is de gemeente Deventer dan ook dankbaar dat zij dit initiatief steunen.

Voor elke leeftijdscategorie zijn er voor de beste 3 jongens en meisjes medailles te verdienen, deze zijn beschikbaar gesteld door Meestersport. De prijzen worden niet alleen individueel verdeeld, maar door de verenigingen als team wordt ook hard gestreden voor de plaatsen op het podium. Elk jaar is het weer spannend welke club als beste eindigt in het verenigingsklassement. Rond 20.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden in het schaatscafé van de Scheg. Iedereen is van harte welkom op de ijsbaan in Deventer. Het toernooi vindt plaats van 17.30 uur tot en met 19.30 uur. De toegang is gratis.

Sportief Oost Nederland is de vereniging voor schaatsers uit de hele omgeving. Voor zowel de jeugd als voor volwassenen zijn er trainingsgroepen op diverse niveaus. Sinds vorig jaar biedt de club ook trainingen aan jonge G-schaatsers. En schaatsers trainen niet alleen in de winter. Voor de liefhebber zijn er ook loop- en skeelertrainingen.

Zo zijn er op 5 juni aanstaande ook vele vrijwilligers van Sportief Oost Nederland te vinden bij de Over de Ijssel Landgoed Marathon. Een marathon waar men zowel solo, in duo of ik kwartetverband aan kan deelnemen. In samenwerking met Stichting Ijssellandschap kan er die dag op diverse manieren genoten worden van het mooie ijssellandschap. Ben je nieuwsgierig geworden, dan kun je alvast kijken op de website: overdeijssellandgoedmarathon.nl.

Kom gerust eens kijken of volg een proefles, informatie hierover vindt u op de website www.sportiefoost.nl.

Schaatstoernooi Sportief Oost Nederland