Deventer – Begin mei vierde ANWB AutoMaatje Deventer haar 1 jarig bestaan. Bij het initiatief helpen vrijwilligers minder mobiele inwoners, voor wie regulier vervoer zoals OV of taxi en sociaal vervoer niet altijd een optie is, weer op weg.

Inmiddels hebben de 50 vrijwilligers al ruim 1700 ritten gereden, in Deventer en omstreken, maar ook vanuit Deventer naar de rest van Nederland. ‘Het is heel dankbaar en we hebben aardig wat mensen weer op weg geholpen. We hebben in een jaar een mooie start gemaakt en al veel Deventenaren geholpen. Soms door tijdelijk te ondersteunen, of voor langere tijd’, geeft coördinator Elise Steunebrink aan.

Ruim 200 Deventenaren dankzij vrijwilligers weer meer op pad

De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje zorgen met hun eigen auto ervoor dat minder mobiele inwoners weer makkelijker kunnen deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Door samen op pad te gaan. Inmiddels zijn er 205 deelnemers die gebruik maken van dit netwerk, waaronder Annemarie. ‘De charme is dat je van tevoren niet weet met wie je meerijdt. Het is elke keer een leuke verrassing. Elke vrijwilliger doet dit met dezelfde toewijding en het voelt altijd vertrouwd en gezellig. Na een poos leer je de vrijwilligers wel kennen. Ik heb altijd veel plezier onderweg en vind het vaak gewoon jammer als we weer bij de bestemming zijn.’

Vrijwillige chauffeurs gezocht

Door de grote groei is het initiatief opnieuw op zoek naar vrijwillige chauffeurs. ‘Zij zijn veel meer dan alleen een vrijwillige chauffeur, zij zijn ook een maatje’, legt Steunebrink uit. ‘De onderlinge betrokkenheid en het werkplezier is groot. Het geeft voor allen veel voldoening om plaatsgenoten weer op weg te helpen die vastlopen in mobiliteit. Mooi om ook te zien, dat sommige mensen het na een poos zelf weer kunnen organiseren of zelfs zelf vrijwilliger worden.’

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als vrijwilliger via www.deventerdoet.nl/automaatje voor de vacatures of een email sturen naar automaatje@deventerdoet.nl. Bellen kan ook naar: (0570) 781 781 (ma-vr 9-12).