Deventer heeft ook de komende 2 jaar een eigen dichter. Tijdens het poëziefestival Het Tuinfeest maakte wethouder cultuur Robin Hartogh Heys bekend dat Johanneke ter Stege (25) het ambt van Deventer dichter gaat vervullen. Zij volgt Herman Posthumus Meyjes op, hij was de afgelopen 2 jaar Deventer dichter.

Johanneke ter Stege

De Deventer dichter becommentarieert bijzondere momenten met poëzie. Iedere Deventer dichter doet dat op geheel eigen wijze. Uit het selectierapport (pdf, 175 KB) van de adviescommissie:

‘Haar poëzie kenmerkt zich, evenals haar andere kunstuitingen, door een open en onderzoekende blik en een verrassende onderwerpskeuze. Met haar gevoelige en tegelijk zelfbewuste jeugdige verschijning zal ze ook jongeren kunnen boeien en inspireren. Deventer verdient een stadsdichter met zo’n talent, dat ook de harten van de adviescommissie heeft gestolen.’

De adviescommissie is blij dat Ter Stege het dichterschap heeft aanvaard. De commissie bestaat uit wethouder Robin Hartogh Heys (voorzitter), Jos Paardekooper, Heleen Bosma, Koen Boswinkel, Rolph van de Wouw.

Stadsgedicht

Benieuwd naar de stadsgedichten van Johanneke ter Stege? U vindt ze op deze website. Lees hier het 1e gedicht van Ter Stege als Deventer dichter: De IJssel.