Deventer – Op zondagmiddag 13 december is er van 14.00 tot 17.00 uur een traditionele kerstviering in de Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. kerst in de koepel genaamd.

Het evenement is in de vorm van een muzikaal kerstverhaal voor alle leeftijden en met mysterieuze klanken van de Midwinterhoorns. Rond de feeëriek verlichte kerststal en prachtig versierde muziekkoepel scharrelt levende have van de Deventer Schaapskudde en er zijn leuke tentjes waar glühwein en warme hapjes verkrijgbaar zijn. Op het programma staan o.a.  het Kerstkoor Colmschate, Inner Voices en het kinderkoor The Stars of Bethlehem o.l.v. Fleur Tolman uit Zutphen, het Dickens Orkest uit Eefde en enkele solisten van The Passion Deventer.

Start Kaarsenactie ‘The Passion Deventer’
Dit ambitieuze culturele project, dat georganiseerd wordt door de Stichting Passie Producties, vindt volgend jaar op Palmzondag plaats in het Worpplantsoen. Tijdens Kerst in de Koepel presenteren enkele solisten zich met een kerstlied en wordt gestart met een grote kaarsenactie. Men kan ‘Vriend van The Passion’ worden door een kaarsenzak te kopen, waarop een wens of gedachte geschreven kan worden. De kaarsenzak kan men tijdens het evenement in maart 2016 in het Worpplantsoen plaatsen tijdens de voorstelling.

Kerst in de Koepel is entree vrij en wordt georganiseerd door het bestuur en vrijwilligers van de Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.