Deventer- Deze kerstvakantie geeft misschien geen witte kerst, maar wel lekker veel groen speelplezier bij de Ulebelt! De Kinderboerderij is gewoon open, net als beide natuurspeelplekken. Wel gelden aangepaste openingstijden, vanwege de feestdagen. Op de website staat de tijden precies vermeld. Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en op maandag is de gehele Ulebelt gesloten, op 2e Kerstdag en in de weekenden is de Kinderboerderij ’s middags geopend, net als de horeca in de kikkerkeet. Andere weekdagen is de Kinderboerderij om 9 uur geopend (behalve op maandag), net als het hoofdgebouw. Kom lekker uitwaaien over het terrein van het Leukste Uitje van Overijssel!

Workshops voor kinderen

Op twee middagen organiseren we een kinderactiviteit. Op zaterdag 28 december (13-15 uur) kunnen kinderen hun eigen versierde vogelvoer en cupcake maken en versieren, onder begeleiding van de dierverzorgers. En op donderdag 2 januari (14-15.30 uur) zitten vrijwilligers van Vogelwerkgroep IJsselstreek klaar om met kinderen braakballen van uilen uit te pluizen. Kun jij ontdekken wat de uil gegeten heeft? Kun je met al die botjes weer een muis bij elkaar puzzelen? Waar horen al die botjes te zitten eigenlijk? Dit en nog veel meer weten de vogelaars je te vertellen! Voor beide activiteiten zijn de kosten 2 euro per kind. Uiteraard is de kikkerkeet ook open tijdens deze uurtjes.

Vuurwerkvrij

Net zoals afgelopen jaren is ook deze Oud&Nieuw het gebied rondom de Ulebelt aangewezen als vuurwerkvrije zone. Het enorme geluidsgeweld van vuurwerk is erg schadelijk voor onze boerderijdieren, net zoals voor de meeste huisdieren en ook veel kinderen en ouderen. Hou daar rekening mee! Vanwege de jaarwisseling zal het terrein van de Ulebelt op oudejaarsdag ook eerder dichtgaan.

Afbeeldingsresultaat voor ulebelt deventer