Deventer – De Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles is het seizoen 2015/2016 gestart met een fraaie primeur: bestuurslid algemene zaken Hans Vorderman ontving uit handen van Teun Jacobs van de KNVB het certificaat ‘Kwaliteit & Performance Programma Regionale Jeugdopleiding’. Een beloning voor de nog jonge, regionale maar zeer ambitieuze opleiding van de Deventer club.

“Inderdaad een geweldige beloning. Iets om heel trots op te zijn”, aldus Hans Vorderman. “We zijn nu een jaar bezig en om dan al aangemerkt te worden als ‘Regionale Jeugdopleiding’ is topnieuws voor de Voetbalopleiding.” Het certificaat stroomt voort uit de nieuwe koers van de KNVB op het gebied van certificering van jeugdopleidingen. Jeugdopleidingen worden ingedeeld in de categorieën lokaal, regionaal, landelijk en internationaal. Tot de laatste categorie behoren alleen de topclubs.

Schermafbeelding 2015-08-12 om 22.47.39

Op de foto vlnr: Bart Voortman (voorzitter Voetbalopleiding), Hans Vorderman (bestuur), Teun Jacobs (KNVB) en Remco Muiderman (bestuur)

“Dit past helemaal binnen onze ambitie, die ook is uitgesproken door Henk ten Cate”, legt Vorderman uit. “We willen een kwalitatief goede voetbalopleiding zijn met een regionaal karakter. We hadden gehoopt deze certificering binnen een paar jaar te krijgen. Maar hoe eerder, hoe beter. Uiteraard gaan we gewoon door met stap voor stap professionaliseren.”

Het certificaat werd uitgereikt tijdens de aftrapavond van de Voetbalopleiding bij Achmea in Apeldoorn, een trouwe partner van Go Ahead Eagles. Spelers, stafleden en andere betrokkenen waren aanwezig, bij elkaar zo’n tweehonderd man.

‘Wees trots op rood en geel’
Lovende woorden waren er van hoofdtrainer Dennis Demmers voor zijn nieuwe speler Orhan Dzepar, al na één seizoen A1 doorgestroomd naar het eerste elftal. “Voetbal staat bij Orhan altijd op de eerste plaats, hij laat er alles voor.” Neem daaraan een voorbeeld, wilde hij maar zeggen tegen de junioren in de zaal. “Orhan gaat ongetwijfeld zijn debuut maken. Laat hem een goed voorbeeld zijn voor iedereen. En luister goed naar je ouders en de trainer. Wees trots dat je het rood en geel mag dragen.” Om op z’n Amerikaans te besluiten: “Om te slagen, moet je sowieso je uiterste best doen”.
 

Sportpark de Zandweerd
De jeugdtrainers Harry Decheiver (A1), Kick Maatman (B1) en Jochem de Weerdt (C1) stelden hun manschappen voor en manager Jelle Beuker vertelde over de drie pijlers van Go Ahead Eagles: Voetbal, Voetbalbeleving en Meer dan voetbal. Overigens is Sportpark de Zandweerd dit seizoen de vaste trainings- en wedstrijdlocatie van de Voetbalopleiding (adres: Sportveldenlaan 4, Deventer). Thuiswedstrijden, op zaterdagen, worden gespeeld bij DVV Sallandia.

Foto: Henny Meyerink