Deventer- Kom interactief spelen in Speelgoedmuseum Deventer. De unieke tentoonstelling “Strategy!” is geopend. Je kunt talloze nieuwe en oude spellen spelen en bekijken. Strategie en onderhandelen is het thema. Durf jij het aan?

Verzamelaar Marco de Goede over zijn spellenverzameling: “Thuis heb ik ongeveer 500 spellen. Ik ben gestopt met tellen. Als kind vond ik het al leuk om bordspellen te spelen en te verzamelen. De leukste spellen vind ik spellen over economie en politiek waarbij je veel moet onderhandelen. In spelen kan ik de wereld uitproberen. Wat werkt en wat werkt niet. En als het niet lukt… niets aan de hand, volgende keer probeer ik een andere tactiek.
Spellen spelen vind ik niet alleen leuk, maar ik begrijp er dingen in de echte wereld beter door. Er zijn bijvoorbeeld veel spellen over historische veldslagen. Door die spellen te spelen begrijp ik beter waarom het zo is gelopen. En je kunt met de kennis van nu ook eens iets proberen waardoor het juist anders loopt. Er is nooit één oplossing en dat houdt het boeiend.”

Bouwkamer
De allerjongste bezoekers kunnen zich uitleven in de speciaal voor hen vernieuwde Bouwkamer met o.a. Lego en kapla. Of speel je liever met het poppenhuis, de houten treinenbaan of het winkeltje?

Demonstratie bewegend blikken speelgoed
Deze voorwerpen zijn van blik gemaakt en bewegen zonder batterij. Hoe dat kan, zie je in deze demonstratie met achtergrondinformatie over de geschiedenis van dit kleurrijke speelgoed.
Iedere maand, diverse data

Speelzolder
Op de Speelzolder liggen elke dag allerlei oude en nieuwe spellen klaar. Kies je favoriete spel uit of een spel wat je nog niet kent.
Ook kun je hier creatief aan de slag onder begeleiding van de educatief medewerker.  Maak je eigen toverlantaarnplaat die je in de toverlantaarn mag bekijken.
Iedere maand, diverse data

Spelen en bouwen met constructiespeelgoed
Divers constructiespeelgoed ligt klaar zoals Lego en kapla maar ook ankerbouwstenen en mobaco. Bouw jij de hoogste toren of het mooiste gebouw?
Iedere maand, diverse data

Toverlantaarnvoorstelling
Beschilderde glasplaatjes komen in het magische licht van de toverlantaarn tot leven. Sprookjes zoals bv Sneeuwwitje, de Gelaarsde Kat en Doornroosje worden verteld terwijl de prachtige beelden op de verduisterde Speelzolder tevoorschijn worden getoverd.
Iedere maand, diverse data

Openingstijden
woensdag, donderdag, vrijdag van 13.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur
Voor groepsbezoeken dagelijks op afspraak geopend.
Zie www.speelgoedmuseumdeventer.nl voor alle informatie.

Entree: volwassenen € 5,-  4 t/m 17 jr € 2,-  museumkaarthouders gratis.
Alle activiteiten zijn voor museumbezoekers gratis toegankelijk, reserveren is helaas niet mogelijk.