Deventer – Pure Energie nodigt iedereen uit om op zaterdag 31 oktober de windmolens in Deventer van dichtbij te bekijken. Alle geïnteresseerden kunnen van 13:30 tot 16:00 uur langskomen bij de westelijke molen voor een rondleiding, uitleg over de werking en andere leuke activiteiten.
Opening windmolens Ede


De nieuwe windmolens van Pure Energie en Deventer Energie aan de A1 in Deventer zijn voltooid. Dat vieren we met een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 31 oktober. Vanaf 13:30 uur kan iedereen de windmolen bij de carpoolplaats aan de N348 (Zutphenseweg) van dichtbij bekijken.

Feestelijke activiteiten
Op het terrein van de westelijke windmolen zijn leuke activiteiten te vinden. Bezoekers kunnen: een blik binnen in de molen werpen,krijgen uitleg van onze collega’s en kunnen een ritje maken op een elektrische Yike Bike. Voor kinderen is er een springkussen, een clinic bellenblazen en een gratis windmolentje en bouwplaat.

Groene stroom uit windpark Kloosterlanden in Deventer
De twee windmolens in Deventer vormen gezamenlijk windpark Kloosterlanden. De molens produceren bijna 10 miljoen kWh duurzame energie per jaar. Dat is genoeg groene stroom voor 2700 huishoudens. Iedereen in Nederland kan stroom uit de Deventer windmolens afnemen.