Deventer- Op maandag 27 april wordt Koningsdag Nieuwe Stijl gevierd. In het groen van het Worpplantsoen wordt swingende muziek gespeeld en nodigt uit tot dansen. Drie Deventer bands treden van 13 tot 17 uur op in de Muziekkoepel Nering Bögel; Jemilo, Get Back to the Beat en The Bridge.

De ambiance in het oudste stadspark van Nederland is weer top met de nostalgische kiosk. Lekker zitten aan lange biertafels en genieten van een consumptie, vrolijke mensen en een smakelijke hotdog, braadworst of een Oranje bittertje. Een hele middag in de stadse natuur met goede muziek en een heerlijk oranje-sfeertje. Achtereenvolgens treden op:

Jemilo, een trio met Mirande, Louis en Jeff, maakt akoestische muziek en covert bestaande nummers naar eigen smaak en op hun eigen manier van performen. De nummers die zij spelen krijgen een extra dimensie door hun meerstemmige zang, begeleid door strakke percussie en subtiel gitaarspel.

Get Back to the Beat is de band van frontman Ad Peters, na het vertrek van toetsenist Bert Kappert, het laatst overgebleven lid van de legendarische Sixties band Lovin End. Zij  spelen muziek zoals het klonk in de bars en the Cavern club in Liverpool in de 60’s: Beatles, Searchers, Animals, ach het hele Sixties-tijdperk komt voorbij.

The Bridge met enkele bandleden in hun gelederen die op de Worp wonen, is een spannende coverband met een stevig karakter, die zompig kan rocken als the Black Keys en Queens of the Stoneage, maar ook gevoelige nummers van Stevie Ann en Skunk Anansie op het repertoire heeft staan.

Nadere programma informatie: www.muziekkoepelneringbogel.nl