Deventer- Een schoon huis voor inwoners van Deventer, tegen een redelijke prijs. Daarvoor zetten 5 partijen dinsdag 1 september hun handtekening. Dankzij een kortingsbon van de gemeente, betalen inwoners van Deventer die voortaan hulp nodig hebben bij het huishouden een lage eigen bijdrage. Inwoners die al voor 1 januari 2015 hulp kregen, vallen nog onder de oude regeling tot eind 2016.

Solis, Carinova, Zorgkompas, T-zorg en de gemeente plaatsten hun handtekening onder de overeenkomst. De kortingsbon stelt alle inwoners die hulp in de huishouding nodig hebben, in staat om dit voordelig zelf in te kopen.

Wethouder Jan Jaap Kolkman is blij met de inzet van de 4 partijen: “We zetten onze handtekening met hetzelfde doel: een schoon huis en tevreden inwoners. “Hoeveel ondersteuning er nodig is verschilt per huishouden. Met de aanbieders zijn daarvoor resultaatafspraken gemaakt: het huis moet schoon zijn en de cliënt tevreden.

Nieuwe aanvragers

Wie hulp in de huishouding nodig heeft krijgt een persoonlijk gesprek, waarin een medewerker van een sociaal team bekijkt of hulp in de huishouding nodig is. Daarbij wordt ook gekeken naar wat iemand nog zelf of met hulp van de omgeving kan doen.

Kortingsbon

Voor ondersteuning via deze vier partijen zijn er 2 soorten kortingsbonnen. Wie een laag inkomen heeft (minder dan 120% van de bijstand), krijgt een bon ter waarde van 18 euro per uur. Wie meer verdient, krijgt een bon van 12,50 euro per uur en betaalt dus een hogere eigen bijdrage. In beide gevallen kiest de inwoner zelf bij welke van de 4 aanbieders hij de ondersteuning inkoopt.

Werkgelegenheid

Peter Smoorenburg, lid van de raad van bestuur van Solis: “Wij zijn heel blij dat wij onze bijdrage mogen leveren aan dit samenwerkingsverband, waarbij alle lof uitgaat naar de gemeente Deventer voor hun initiatief. Het is goed nieuws voor de Deventer samenleving, en voor het behoud van werkgelegenheid.”