Deventer – Van vrijdagavond 8 november om 20 uur tot maandagochtend 11 november om 6 uur is het kruispunt Amstellaan-Snipperlingsdijk afgesloten voor al het verkeer. In dit weekend werkt de aannemer aan het asfalteren van het kruispunt, de aansluitende wegen en de fietstunnel. Ook worden er nieuwe verkeerslichten geplaatst. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Wethouder Jos Pierey: “Dit is het laatste weekend dat het kruispunt dicht gaat. We zijn er nu bijna. Begin 2014 zijn alle wegwerkzaamheden aan de Amstellaan en Snipperlingsdijk klaar.”

Plaatsen tunneldak

Op maandag 4 november tussen 13.00 en 15.00 uur plaatst de aannemer met een grote machine het dak op de tunnel ter hoogte van de Oude Bathmenseweg en Deltalaan. Dit ziet er spectaculair uit. Belangstellenden kunnen achter hekken de werkzaamheden van dichtbij volgen.

Fietstunnel Snipperlingsdijk open

Maandagochtend 11 november gaat de nieuwe fiets-voetgangerstunnel onder de Snipperlingsdijk open. Deze tunnel is voor het fiets- en voetverkeer tussen de Rivierenwijk en Bergweide. De huidige oversteek over de Snipperlingsdijk komt dan te vervallen. De huidige, tijdelijke oversteek over de Amstellaan langs de Snipperlingsdijk blijft voorlopig wel gehandhaafd.

Amstellaan

Het project Amstellaan is onderdeel van de plannen voor de vernieuwing van de Rivierenwijk. De Amstellaan wordt verbreed en er worden nieuwe wijkverbindingen voor de Rivierenwijk gemaakt. Tot op heden worden de wijkdelen gescheiden door de drukke Amstellaan. Het aanpakken van deze weg is belangrijk voor de verkeersveiligheid in de wijk. Kinderen moeten veilig naar school kunnen. Bovendien worden de voorzieningen voor alle wijkbewoners makkelijker bereikbaar.

De werkzaamheden zijn het hele weekend te volgen via de webcam / verkeerscams op de site: https://www.centraaldeventer.nl/verkeerscams/

kijk voor meer informatie op www.rivierenwijkeventer.nl.