Deventer-Een ongeluk met meerdere vrachtwagens zorgt vrijdagmiddag voor veel hinder op de A1 bij Lochem. Op de rijbaan richting Hengelo staat het verkeer vast over 7 kilometer. Voorlopig is alleen de linkerrijstrook open. De extra reistijd loopt op tot bijna een uur.

Rond 13.15 uur kwamen ten minste twee vrachtwagens met elkaar in aanrijding. Een van de trucks reed door een hek en kwam in de berm tot stilstand. Het is sprake van een flinke ravage. Weggebruikers kunnen de A1 richting Hengelo beter mijden.

Hoelang de afwikkeling duurt is niet bekend, maar het lijkt waarschijnlijk dat het nog wel even duurt. Wellicht besluit Rijkswaterstaat, om de hinder te beperken, de vrachtwagen die in de berm ligt pas na de spits te bergen. Dit is echter nog niet duidelijk.

Update 14:11 uur

Een deel van de lading van een van de vrachtwagens (sperziebonen) ligt op de weg. Het opruimen gaat lange tijd duren. Verkeer kan omrijden via omleidingsroute U26.

Update 14:14 uur

Rijkswaterstaat hoopt de A1 nog voor 16.00 uur vrij te geven. De vrachtwagen in de berm laten ze liggen. Die wordt, zoals verwacht, na de spits pas geborgen.

Update 14:43 uur

De file op de A1 blijft groeien. Ook op de tegenovergestelde rijbaan is de vaart eruit.

Omrijden via de N348 en N344 gaat zeer moeizaam. Ook daar staan lange files.

Permalink voor ingesloten afbeelding Foto: (c) VID

Foto: (c) VID

Foto’s: Rijkswaterstaat(WIS Jurgen)

Bron:VID