Deventer- Op 18 en 19 oktober gaan twee klassen leerlingen van het Ecolyceum op bezoek bij boeren uit de buurt. Ze doen in groepjes onderzoek naar het dagelijks werk van een melkveehouder, akkerbouwer, aspergeteler, melkgeitenbedrijf en een bloembollenteler. Vervolgens gaan ze samen koken en eten bij de Ulebelt, met producten uit de buurt, en hun ervaringen delen.

Over het algemeen weten we amper nog waar ons eten vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en wat je er in de keuken mee aan moet. Ook hebben mensen in de stad geen idee van het werk van boeren uit hun eigen buurt. Dit educatieprogramma is erop gericht om leerlingen weer in verbinding te brengen met voedselproductie in hun eigen streek.

Het programma is opgezet door de Ulebelt in samenwerking met LTO Salland, de Boerhaave en de Rabobank Salland. De kookworkshop wordt verzorgd door Anouk de Leeuw van Alleszelfmaken.nl. In 2016 vond de aftrap hiervan plaats, de leerlingen en de partners waren enthousiast over het rijke programma.