Diepenveen- Op 5 mei kunt u op deze gezellige groene fair in Engelse stijl door de pastorietuin lopen waar tal van kraampjes staan. Er is een terras waar u een heerlijke kopje koffie of thee kunt drinken en een stuk taart (uit de taartenwedstrijd!) kunt eten. In de historische kloosterkerk is een tentoonstelling. Er is van alles te zien en te beleven!

Ieder jaar is er een tentoonstelling in de kerk te zien, en de kerk is zelf ook zeker een bezichtiging waard. Er liggen in de kerk ook routebeschrijvingen voor een wandel- of fietstocht, die begint bij de kerk en eindigt – natuurlijk – bij de lentefair.

In enkele jaren is deze Lentefair uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor het dorp Diepenveen en de omgeving.
De opbrengsten van deze fair zijn volledig bestemd voor de instandhouding van deze bijzondere historische plek (Kerkplein, kerk en pastorietuin).

Activiteiten:
– 80 meter kraampjes met ‘groene’ ondernemers en verenigingen
– Ouessant-schaapjes
– kuikentjes
– terras met koffie en thee en gebak
– verkoop van hartige taart en sandwiches
– workshops en demonstraties (o.a. knutselworkshop en demonstratie korfvlechten)
– ijsverkoop
– tentoonstelling in de kerk
– wandelroute
– taartenwedstrijd

U kunt meedoen aan de taartenwedstrijd. Taarten op de dag zelf ingeleverd tussen 9.00 en 10.00 uur worden gekeurd op uiterlijk en smaak. Aan het begin van de fair is de uitslag. De taarten worden vervolgens op het terras verkocht. De opbrengsten zijn bestemd voor de instandhouding van de bijzondere historische plek (kerkplein, kerk en pastorietuin)

Bron: VVV Deventer