Deventer- Van 13 t/m 22 november vinden voor de tiende keer de Deventer DansDagen (DDD) plaats. In 2005 is Bureau Kunstcircuit samen met een aantal enthousiaste docenten uit Deventer gestart met DDD om te laten zien wat Deventer allemaal in huis heeft op dansgebied. Nu niet meer voor te stellen, maar dans was in die tijd veel minder zichtbaar dan bijvoorbeeld zang en muziek. Inmiddels is er in Deventer een groot aantal scholen en dansstijlen bijgekomen. En traditiegetrouw is dit hele scala te zien op de slotdag in Deventer Danst!

Urban Dance Battle (finale)
Theaterschip, New Arts Deventer, Raster en Create Dance organiseren speciaal voor DDD de Urban Dance Battle voor dansers uit Oost-Nederland (individueel & crews). Vrijdag 13 november is de finale te zien in het Huis voor de Amateurkunst.

Workshops
Ook voor deze editie is weer een uitgebreid workshopprogramma samengesteld onder leiding van  diverse gerenommeerde docenten. Er zijn workshops voor dansers met en zonder ervaring.

Een greep uit het workshopprogramma:
Workshops Modern Jazz (15+) – olv Laurent Flament
Workshop Rumba Callejeros (16+) –olv Teresa Jaldón
Workshops kinderdans (5-8 jaar) – olv Iris jager en Alexandra Post
Workshops Show, Hip Hop & Musical (9-14 jaar)  – olv Dennis Spanjer
Workshop Blue Technology – olv Nelse van Heurck

Another kind of Blue
Een unieke voorstelling met dansers en drones op 20 november in de schouwburg.

Deventer Danst!
DDD wordt afgesloten met de voorstelling Deventer Danst! met weer volop ruimte voor danstalent uit Deventer. Aan de voorstelling doen mee: ABS Bathmen, ALMAXdansstudio, Apropos, Create, Dance Factory, Dansatelier de Rozenfabriek, Dansgroep de Eskape, Dansgroep Pulse, Fidance, Keltisch Dansje, Leeuwenkuil, Link!, Sheila’s buikdans-centrum, Studio DanZo, Studio Firelily, SVS, SVOD. De voorstelling vindt plaats op zondag 22 november in de schouwburg (14.30 uur).

Proeflessen
Voor kinderen en volwassenen zijn er diverse (gratis) proeflessen.

En verder…
De dansfilm Geronimo  in het Filmhuis op maandag 16 november en zaterdag 21 november Floating GLOWers met DanZo op locatie in de Rivierenwijk.

Dansfeest!
De expositie van werken van Deventer amateurkunstenaars uit Deventer is te zien t/m 30 november in Leeuwenkuil kunstencentrum (gratis toegankelijk).

Extra: tekenen tijdens danslessen bij de Leeuwenkuil 
Op woensdag 18 (hoofdlocatie) en donderdag 19 november (Deventer Oost)is het mogelijk om tijdens danslessen op de Leeuwenkuil te komen tekenen.

Kijk op www.deventerdansdagen.nl voor het gehele programma.