Deventer – Dinsdag 13 maart geeft oud-minister van VROM Pieter Winsemius een lezing in het stadhuis van Deventer. Hiervoor zijn nog enkele plekken vrij.

‘Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel’. Dit is de titel van een van de boeken van oud-minister Pieter Winsemius. Er is een aanzienlijk andere overheidscultuur nodig. Dat is de overtuiging van Pieter Winsemius, die in 2012 een advies uitbracht genaamd  ‘Vertrouwen in burgers’, namens de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Op 13 maart geeft hij een lezing over dit onderwerp, op uitnodiging van de gemeente Deventer.

Kerk, Kantine, Kapper en Kroeg. Dit zijn volgens Winsemius de informatiebronnen van nu. De oud-minister van VROM besteedt in zijn lezing aandacht aan de rol van welzijnswerkers en hun relatie tot vrijwilligersnetwerken. Hij pleit voor bewoners die het ‘anders’ doen en buurtwerkers die buiten de lijntjes kleuren. In zijn lezing vertelt hij hoe we de ‘doe-democratie’ in Deventer meer handen en voeten kunnen geven.

Lezing Pieter Winsemius

  • Datum: 13 maart 2018
  • Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
  • Locatie: Stadhuis, Grote Kerkhof 1
  • Toegang: gratis (vooraf aanmelden)

Wilt u aanwezig zijn bij deze lezing? Dan kun u zich aanmelden via  h.scholten@deventer.nl. Aanmelden is nodig, omdat u bij de lezing ook het boek  ‘Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel’ van Pieter Winsemius ontvangt.