Maandagavond 9 maart houdt Viktor Staudt de lezing “Wakker worden zonder benen” over de gevolgen van depressie. De bijeenkomst vindt plaatst in de Bibliotheek en Wijkwinkel Centrum.

Het is eind 1999 als Viktor een zelfmoordpoging overleeft . Hij verliest beide benen en bouwt na een moeilijke periode weer een nieuw leven op. In zijn boek ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’ beschrijft hij niet alleen de aanleiding tot zijn zelfmoordpoging, maar ook de moeilijke periode die daarop volgt.

Tijdens de lezing praat Viktor Staudt openhartig over zijn angst- en paniekaanvallen, depressies en andere symptomen van Borderline persoonlijkheidsstoornis. Maar ook gaat hij in op alcohol- en medicijnverslaving en hoe om te gaan met reacties van vrienden en familie. En… hoe je als rolstoelrijder de badkamer schoonmaakt! Voor mensen die met depressieve of andere klachten leven of die er in eigen kring ermee geconfronteerd worden is dit een bijzondere lezing. Zaken worden benoemd maar het wordt nergens ‘zwaar’.

Organisatie: Wijkwinkel i.s.m. Bibliotheek Deventer, Vriendendiensten en Mindfit.

Gratis toegang!

Maandag 9 maart 2015, inloop 19.00 uur, start lezing 19.30 uur

Wijkwinkel en Bibliotheek Centrum, Brink 70, 7411 BW Deventer

Aanmelden: http://agenda.wijkwinkeldeventer.nl (9 maart) of 0570-675700

Bibliotheek_418_021_vestiging_kort