Deventer- Het thema van de Maand van de filosofie is dit jaar “ongelijkheid”. Rutger Bregman en Jesse Frederik, medewerkers van het internet-nieuwsmedium De Correspondent, schreven het begeleidende essay onder de titel “Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers: over terechte en onterechte ongelijkheid”. Op deze avond zal Rutger Bregman een lezing houden over ongelijkheid naar aanleiding van dit essay. Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen – vuilnismannen, politieagenten, verplegers – zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren?

Aan de hand van oude en moderne denkers, van Aristoteles tot Piketty, laat hij zien dat er niets vanzelfsprekends is aan ongelijkheid. Hij zal de discussie naar een hoger niveau tillen en de oude, filosofische vraag opnieuw stellen: welke rijkdom is echt verdiend?

dRutger Bregman (1988) is een jong historicus en studeerde aan de universiteiten van Utrecht en Los Angeles. Hij schrijft voor diverse nieuwsmedia en publiceerde verschillende boeken waaronder “De geschiedenis van de vooruitgang”.

Dinsdag 21 april | 20.00 – 22.00 uur

LEZING Bibliotheek Centrum | Brink 70 | DEVENTER

Toegang: bibliotheekleden € 5,00/ niet-leden € 7,50, inclusief 1 consumptie

Kaartverkoop via website www.obdeventer.nl of op de dag zelf bij bibliotheekcafé Koek & Boek.