Deventer- Ze kunnen het zelf bijna niet geloven. De jaren zijn voorbij gevlogen. Lize Reitsma en Maite Roest zijn inmiddels al tien jaar actief als muzikale ondernemers in Deventer. Dat vieren ze met een inspirerende gratis zangworkshop en kennismakingslessen voor kinderen.

In 2005 studeerden ze allebei nog aan het conservatorium. Het begon met een muziekproject op een Brede School, één middag in de week. Inmiddels hebben ze ruim 25% van alle basisscholen in Overijssel van binnen gezien, ontwierpen ze tientallen voorstellingen en workshops en hebben ze een bloeiende leslocatie in de Geertruidentuin in Deventer.

LIMAI is een begrip als het om muziekonderwijs binnen het primair onderwijs gaat. Het zwaartepunt van hun werkzaamheden ligt bij het verbeteren en verrijken van muziekles op basisscholen.

Ook na school kunnen basisschoolleerlingen met muziek aan de slag bij de PRIMO-cursus (algemene muzikale vorming). Op woensdag 9 september zijn er kennismakingslessen. Kinderen van 4-6 jaar kunnen om 14.00 uur een gratis muziekles volgen. Om 15.00 uur zijn kinderen van 6-8 jaar van harte welkom. Aanmelden kan op www.limai.nl/primo.

Voor het groeiende aantal zangleerlingen in de Geertruidentuin heeft LIMAI de deskundigheid ingeroepen van Lisanne de Jong en Miriam Meijer. Meijer geeft op dinsdag 22 september een inspirerende zangworkshop. Ter ere van het tienjarig jubileum kan iedereen gratis mee komen zingen. Wel even aanmelden via www.limai.nl/zangwerkplaats.

 

foto bij limai 10