Deventer- De president van de Lions IJsselvallei Deventer heeft dinsdagavond tijdens de vergadering 2 cheques uitgereikt aan Stichting Kledingbank Deventer en stichting Varen met zeilschip de Tukker. De kledingbank mocht een cheque van 750 ontvangen en de Tukker 1500 euro. 

Kledingbank Deventer
Namens de kledingbank nam bestuurslid Ruben Brinkman de cheque in ontvangst. ” Met deze cheque kunnen wij heel wat ondergoed inkopen. Kleding is een primaire levensbehoefte, waar wij door middel van goede tweedehandskleding mensen op deze manier in kunnen voorzien. Echter, gebruikt ondergoed zamelen wij om diverse redenen niet in. Klanten van de kledingbank kunnen per afspraak enkele nieuwe onderbroeken meenemen. Een simpele rekensom leert dat dit een flinke kostenpost is”, aldus bestuurslid Ruben Brinkman. 

 

 

 

 

 

Stichting varen met de Tukker
Stichting varen met de Tukker kreeg van president Michel Schuil een cheque van 1500 euro. Dit bedrag wordt ingezet voor een zeiltocht die in april gemaakt gaat worden naar Engeland. Een groep jongeren gaan volgens ‘de Tukker formule’ mee om tijdens de zeiltocht te leren samenwerken en zullen daarna bij terugkomst begeleid worden door Raster uit Deventer. Helaas is zeilboot de Tukker nog niet door de ‘APK Keuring’ heen, dus wordt er met een ander zeilschip gevaren om het project te continueren. 

 

 

 

 

Beide bedragen werden opgehaald dankzij diverse acties in 2018. Zo hebben de leden complimentenkaarten verkocht en stonden zij zoals ieder jaar weer tijdens het Dickens Festijn bij de wensboom op de Brink in Deventer. Stichting Kledingbank Deventer en Stichting varen met de Tukker waren door leden voorgedragen als goede doel van 2018.