Deventer – Een bijzonder festival in het prikkelende havengebied, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. Waar je een bijzonder programma treft op heel verschillende locaties in het Havenkwartier, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater en eten & drinken.

Havenkwartier Deventer gaat voor de derde keer LOS op zaterdag 16 april. Met dit jaar nog meer kunstenaars, ondernemers, horeca en culturele organisaties én nieuwe locaties!

LOS is een bijzonder en intiem festival in dit prikkelende havengebied, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. Waar je een bijzonder programma treft op heel verschillende locaties in het Havenkwartier, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater en eten & drinken.

Laat je om 13:00 uur verrassen door de spectaculaire opening van ArtEZtrada op het Havenplein. Geniet van lekkere dingen bij de Foodtrucks van Fooddock, op het Lazy Field en aan het havenplein. Verwonder je bij alle exposities en open ateliers, de vertellingen van Prins Franken, de theatervoorstellingen bij TAMTAM en het straattheater van Gajes en ArtEZtrada.

Ga zelf aan de slag in workshops, bijvoorbeeld edelsmeden bij KunstGoud en Agatha Leerdam, moodboard maken bij NIK+Alice, drummen bij Deltabeats en je eigen video maken bij Bureau Beeldtaal. Bewegen kan bij Burnside, First Dutch Table Squennis Tournament en Bounz. Lekker shoppen bij pop-up shop Rijckdom, huiskamercafé Havn, La Bottega, Treet en Smartlab. Muziek vind je bij LOS in alle toonaarden, zowel door lokale als (inter)nationale artiesten, van hiphopband The Hidden Agenda en fijne singer/songwriters tot avontuurlijke concerten op spannende locaties. We feesten door tot in de avond met de soulvolle afrofunk grooves van 8-koppige live band KOFFIE bij zomerbar PIKNIK en de vetste Beats van de 90’s bij DOK H2O. En dit is nog maar een klein deel van het programma!

De meeste deuren zijn open van 13:00 – 18:00 uur. Daarnaast worden er op veel locaties extra activiteiten georganiseerd, die door kunnen lopen tot later in de avond. Bijzondere eet- en drinkgelegenheden zijn in het Havenkwartier ook ruimschoots voorhanden. Toegang is gratis!