Deventer- Heel vaak komen goede ideeën gewoon van de werkvloer. Zoals het voorstel van Emily en Jos om patiënten tijdens een ziekenhuisopname meer te laten bewegen.

Het Deventer Ziekenhuis werkt plannen uit om de zorg nog beter en meer persoonsgericht te maken. En maakt daarbij graag gebruik van de ideeën van het eigen personeel. Als stimulans daarin werd de Leef Je Uit prijs bedacht die maar liefst 32 inzendingen opleverde.

leefjeuit_300dpi_RGB.jpg

Happy Feet
Emily Klooster en Jos Harmelink wonnen met hun idee Happy Feet – zorg in beweging een geldbedrag waarmee ze het plan kunnen uitvoeren.

Waarover gaat het? tijdens een opname zitten patiënten zo’n 90% van hun tijd op een stoel, of liggen ze in bed. Dat is niet best voor de gezondheid. In 10 dagen tijd verliezen gezonde ouderen zo 10-15% van hun spiermassa. En dan komen er nog andere lichamelijke problemen – en vermindering van het welbevinden – bij. Emily en Jos willen o.a. op de beeldschermen in het ziekenhuis een expositie tonen die patiënten verleidt de benen te nemen. Daarnaast kunnen er periodiek rondleidingen of workshops (zoals koken met een dieetbeperking of inloggen in je EPD) voor patiënten worden georganiseerd. Ook dat helpt ze snel weer te mobiliseren.
prijswinnaar.jpg