Raalte- Medewerkers van Carinova voeren aanstaande donderdag, 18 september, actie bij de gemeenteraad van Raalte. Dit is een van de Overijsselse gemeenten die flink het mes zetten in de thuiszorg. Duizend thuiszorgmedewerkers van Carinova raken hierdoor eind dit jaar hun baan kwijt of moeten fors salaris inleveren.
actievoerder houdt bord vast tijdens actie thuiszorg flevoland

Duizenden kwetsbare mensen in de regio verliezen hun vertrouwde zorg.  Leon van der Elsen, onderhandelaar Abvakabo FNV: ‘Wij willen dat Raalte alsnog kiest voor goede zorg en de banenversnipperaar uit zet. De zorgaanbieder die het werk gegund krijgt moet de medewerkers van de huidige partij overnemen tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden.’

Red de zorg
Overal in Nederland zijn gemeenten als gevolg van het kabinetsbeleid bezig de langdurige zorg af te breken. FNV gaat tot het uiterste om de zorg te redden. De enorme kabinetsbezuinigingen en de grote aantallen ontslagen in de zorg raken iedereen: de mensen die hun baan verliezen, én bij de mensen die zorg nodig hebben, of een dierbare hebben die zorg krijgt. Daarom is de FNV de petitie Red de zorg gestart.

De FNV dringt er bij de politiek op aan alsnog te kiezen voor goede zorg, bijvoorbeeld door in het najaar de Wet langdurige zorg uit te stellen en een fatsoenlijke invoering af te spreken die recht doet aan de enorme zorgveranderingen.

Bron(Abvakabo)