Deventer, Hasselt – De politie heeft dinsdag 14 mei naar aanleiding van anonieme meldingen, vier hennepplantages, drie in Deventer en één in Hasselt, ontmanteld. Tegen de eigenaren zal proces-verbaal worden opgemaakt.

• Aan de Papenstraat in Deventer is een hennepplantage aangetroffen van 326 planten. Er was sprake van diefstal stroom. Een persoon werd aangehouden. • Aan de Molenbelt in Deventer zijn 214 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. Een persoon is aangehouden. • Aan de Esdoornlaan in Deventer zijn op zolder 187 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. • In Hasselt werd in een schuur aan de Van Dedemlaan, een plantage met 70 hennepplanten aangetroffen. Hier was geen sprake van diefstal stroom. Een persoon werd aangehouden.Alle kwekerijen zijn op last van justitie ontruimd.

Zeg nee tegen hennepteelt! 
Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de Politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.