Deventer – Parkeert u op straat bij een parkeerautomaat, dan kunt u betalen met Dip & Go.
.

Welk probleem is er momenteel met betalen via Dip & Go?

  1. Wanneer u een ticket koopt met uw pinpas, stuurt de parkeerautomaat een bericht naar de bank dat u een pintransactie wilt doen.
  2. De bank controleert of het saldo toereikend is en stuurt een bericht terug naar de automaat dat de transactie inderdaad kan plaatsvinden.
  3. Om te garanderen dat de transactie door kan gaan maakt de bank een reservering ten waarde van het transactiebedrag dat door de parkeerautomaat is opgegeven.
  4. Wanneer de parkeerautomaat uw parkeerticket uitgeeft, stuurt hij een bevestiging naar de bank dat de transactie is afgerond. Op dat moment verandert de bank de reservering naar een definitieve afschrijving.
  5. Wanneer de transactie door communicatieproblemen tussen de automaat en de bank niet bevestigd wordt, zal het gereserveerde bedrag automatisch door de bank worden teruggeboekt. Over het algemeen is de terugboeking binnen 2 werkdagen afgerond. In veel gevallen gaat dit zelfs zo snel dat deze transactie niet op uw afschrift voorkomt. Banken hebben hier officieel 14 dagen de tijd voor.
  6. Een reserveringsbedrag kan door de gemeente niet worden teruggestort, omdat de gemeente dit reserveringsbedrag niet van de bank ontvangt. Pas als de transactie volledig is afgerond ontvangt de gemeente het betreffende bedrag. De medewerkers van de bank kunnen u verder helpen in het geval dat u binnen 14 dagen het reserveringsbedrag nog niet retour heeft ontvangen.

De gemeente dringt er bij de leverancier van Dip & Go op aan, de problemen zo snel mogelijk op te lossen en het aantal storingen te beperken. De leverancier werkt hieraan.

Parkeermeter deventer